Billede af Magnus Fröderberg/norden.org via Wikimedia Commons

Hvad var Tamilsagen?

Da tamilske flygtninge i 1987 får sat deres anmodninger om familiesammenføring i bero, selvom det var et retskrav, bliver det starten på en af det største politiske kriser i danmarkshistorien. Krisen medfører regeringsskifte, en rigsretssag og et eftermæle der aldrig glemmes.

Billede af Patrick Weissenberger - Unsplash

Hvordan investerer man i aktier?

Aktier er noget som mange har en ide om hvad er, men de ved ikke rigtigt, hvordan og hvorledes det fungerer. Medmindre man selv har erfaring med aktier, kan man nemt se aktier som en form for rigmands gambling, eller som noget det kræver en lang uddannelse til at forstå.

Billede af Arno Mikkor, Aron Urb - Flickr

Hvorfor skal Inger Støjberg for Rigsretten?

Inger Støjberg er de senere år blevet en af de mest omtalte danske politikere. Hun er forhenværende minister. Og så er hun hovedpersonen i Danmarks blot sjette rigsretssag siden grundloven blev underskrevet i 1849.

Syrian refugee, Ahmad teaches a religion class children in the Ketermaya refugee camp af World Bank Photo Collection is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Hvad sker der med de danske børn i Syrien?

Der sidder 19 danske børn i to syriske fangelejre. Danmark har et juridisk ansvar overfor alle børnene, som en bred del af Folketinget ønsker at hjælpe. Men det er ikke så enkelt, da der er flere aspekter i sagen. Få i denne artikel et overblik over, hvad sagen om de danske børn i Syrien handler om.

Leena A. Krohn, CC BY-SA 3.0, Via Wikimedia Commons

Hvad skete der under ungdomsoprøret i Danmark?

Ungdomsoprøret var en global bevægelse, hvor unge gik til oprør mod autoriteter, konservative normer og eliten. Dette ungdomsoprør fandt sted op igennem 1960’erne og starten af 1970’erne. Denne artikel vil fokusere på ungdomsoprøret i Danmark, hvor udvalgte centrale begivenheder og emner beskrives.