Billede af Gary Ellis - Unsplash

Hvorfor kommer der flere vilde heste og køer i Danmark?

I et forsøg på at få den vilde natur tilbage og skabe bedre betingelser for flere arter af dyr og planter, lukker man stadigt flere steder i Danmark store græssende dyr ud i naturen. Projektet hedder ’rewilding’. Denne artikel vil forklare, hvad rewilding overordnet går ud på, og hvilken betydning dyr som heste og køer har for naturen.

Billede af Mika Baumesiter - Unsplash

Hvad er Parisaftalen?

Det er efterhånden mere end et halvt år siden jul, men i december sidste år var det ’Parisaftalens’ fem års fødselsdag – klimaaftalen der blev indgået mellem 195 lande, og som skal forhindre en temperaturstigning på over 1,5 grader.

Billede af Brian Yurasits. Unsplash

Hvad er greenwashing?

I takt med at der kommer større fokus på klimaet, og flere forbrugere efterspørger bæredygtige produkter, så vokser mulighederne for at hive ”grønne” produkter ned i indkøbskurven. Det betyder dog også, at den grønne jungle af miljøcertifikater og co2-neutrale firmaer vokser.

Hvordan laver man laboratorie-dyrket kød?

Vegetar. Veganer. Flexitar. Du har sikkert hørt om alle de klimavenlige diæter, der skal skære ned i kødet på vores tallerkner, sænke udledningen af drivhusgasser og – hvem ved – måske redde planeten? Laboratorie-dyrket kød kan måske være et muligt alternativ. For tænk, hvis det kunne blive klimavenligt at spise en oksebøf?