Indsigten forklarer: Hvad er fastelavn?

Fastelavn er mit navn, explainers vil jeg have! Hvad er egentlig grunden til, at man klæder sig ud og banker løs på en tønde fra Jem og Fix en kold forårsdag? Hvad er hvide tirsdag og askeonsdag, og har Leo lært at spise fastelavnsboller ordentligt?

Hvem er ‘Les Colleuses’, og hvad er systemvold?

Frankrig er et af de lande, der topper de europæiske statistikker, når det kommer til vold mod kvinder og kvindedrab, og mange kvinder føler sig godt og grundig svigtet af systemet. Find ud af, hvem de franske klisterdamer er, og hvordan de kæmper for bedre retsvilkår for kvinder.

Indsigten forklarer: Hvad er Scientology?

Scientology er én af de mest sagnomspundne nye religioner præget af mystik og rygter. Den har rødder i science fiction, og på listen over medlemmer finder man John Travolta og Tom Cruise. Men hvad er egentlig op og ned i religionen? Hvorfor kritiseres den så heftigt? Og svarer Tom Cruise og John Travolta på Indsigtens henvendelser? Leo Mortensen og Peter Salomon er på jagt efter svar.

Sofus forklarer: Hvad er Onlyfans?

Sofus er dykket ned i den spændende verden, som er Onlyfans. En nyligt populær tjeneste, hvor folk kan sælge indhold til deres fans. Hvad koster det? Hvem kan lave indhold? Hvor mange penge tjente Bella Thorne på hendes Onlyfans? Se videoen og bliv en smule klogere på Onlyfans!

Billede af Munshots - Unsplash

Hvilken effekt har raceprofilering i det amerikanske politi?

Selvom alle formelt set er lige for loven i USA, foregår der stadig racistiske aktiviteter, som viser tegn på den institutionelle og strukturelle racisme i det amerikanske samfund. Og her spiller det amerikanske politi en central rolle.

Billede af Daniel Norin - Unsplash

Hvad var European Super League?

Den 18. april 2021 sprang der en gigantisk bombe i international topfodbold. Den britiske journalist Tariq Panja kunne i New York Times afsløre, at nogle af de allerstørste europæiske klubber var gået sammen om at danne en lukket turnering.

Hvad er cancel culture?

Vi har nok alle prøvet at ‘cancel’ nogen et tidspunkt i vores liv, både bevidst og ubevidst. Måske har du cancelled en tidligere ven, fordi du synes personen opførte sig som en nar. Måske har du cancelled en virksomhed, fordi de gik imod med dine etiske og moralske værdier. Eller måske har du cancelled en kendis, såsom Donald Trump, fordi du tager afstand fra hans racistiske bemærkninger.

Rhys Adams, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Hvad sker der med Britney Spears?

Britney Spears har levet popdrømmen, men efter et par psykiske hændelser, mistede hun kontrollen over sit eget liv. Den kæmper hun nu for at få tilbage. Hun står dog ikke alene i kampen.