Billede af Stabrialena Gontzou - Unsplash

Hvorfor tillod UEFA ikke prideflag under EM?

bundet har haft flere sager om korruption, hvor den tidligere præsident for UEFA Michel Plaitini var fokuspunktet. De kontroversielle beslutninger fortsætter dog med forbuddet af prideflaget under EM.

Evgeny Feldman, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Hvem er Aleksej Navalnyj?

Aleksej Navalnyj er Ruslands ledende oppositionsfigur. Han er de sidste fire år blevet overvåget af Ruslands sikkerhedstjeneste, efter det kom frem, at han er Putin-kritiker. Han prøvede i 2018 at stille op mod Vladimir Putin, men blev afvist af den russiske højesteret.

Billede af Kremlin.ru, CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Hvorfor er vodka så vigtig for Ruslands politik?

Vodkaen har haft en enorm betydning for Ruslands politik. Gennem flere årtier har statens vodkamonopol ændret livet for millioner af russere. Det er et vigtigt magtredskab, og Putin gør nu også brug af alkoholen for at vinde befolkningens tillid.

Hvordan fungerer det tyske valgsystem?

Efter næsten 16 år som forbundskansler for Tyskland, vil Angela Merkel ikke genopstille til næste forbundsdagsvalg den 26. september 2021. Tilbage i 2017 meddelte Angela Merkel i kølvandet på hendes partis dårlige valgresultat ved delstatsvalget i Hessen, at hun heller ikke ville genopstille som formand for CDU.